koken & tafelen algemeen

Injera brood

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Wachttijd: 72 uur en 0 minuten

Receptuur

400 gram tarwebloem
125 gram zelfrijzend bakmeel
4 eetlepels volkorenmeel
1 1/2 theelepel droge gist
575 milliliter warm water
1/2 theelepel zuiveringszout (baking soda)
1/2 theelepel zout

Bereiding

Meng de meelsoorten  met gist in een kom, voeg water toe en roer tot een glad beslag. Drie volle dagen op kamertemperatuur laten staan. Eén keer per dag roeren. Het mengsel zal bubbelen en rijzen. Voeg om de injera te maken zuiveringszout en zout toe en laat het beslag 10 tot 15 minuten staan. Verhit een koekenpan met anti-anbaklaag. Wanneer de pan zo heet is dat een druppel water terugspat ong. 75 milliliter beslag in de pan doen en de pan ronddraaien (zoals je doet als je pannekoeken bakt) om het beslag over de bodem te verdelen. Als de bovenkant begint te drogen en er kleine bubbeltjes verschijnen is de injera klaar (de bovenkant blijft ongebakken en de onderkant mag niet bruin worden). De injera op een bord af laten koelen en er steeds de volgende bovenop leggen. Mocht de injera niet drogen zonder dat de onderkant bruin wordt, iets minder beslag gebruiken (60 milliliter) zodat de pannekoekjes wat dunner worden en eerder gaar worden. Ze moeten zo zacht zijn dat je ze makkelijk op kunt rollen.