koken & tafelen algemeen

Ghanese pindasoep

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 45 minuten

Receptuur

400 gram gaar gekookt vlees in stukjes gesneden (kan lamsvlees geitenvlees, rundvlees, kip of varkensvlees zijn of een combinatie ervan)
250 gram fijne pindakaas
1 ui, fijn
2 lente-uitjes, in ringen
2 teentjes knoflook, fijn gehakt
1 theelepel rozemarijn, heel fijn gehakt
250 gram gepelde tomaten in blokjes
40 gram tomatenpuree
1 groene paprika in smalle reepjes gesneden
1 rode peper, fijn (of sambal)
zout
peper
2 liter bouillon (afhangende van welke vleessoort er wordt gebruikt in de soep)
200 gram Pilchard in hete saus of een andere soort vis in hete saus. Je kan ook verse vis gebruiken.
olijfolie

Bereiding

Kook het vlees gaar in bouillon. Roerbak uien, knoflook, paprika en stukjes tomaat drie minuten en voeg erna de kruiden en specerijen eraan toe en roerbak twee minuten.Voeg tomatenpuree, bouillon en pindakaas toe en maak een gladde soep.
Voeg nu in blokjes gesneden vlees en stukken vis toe en als verse vis gebruikt wordt,  stoof de  vis gaar zo dat het nog wel hele stukjes blijven. Garneer met dunne ringen lente ui.
 Als soep te dik word, kan je er water aan toevoegen.