koken & tafelen algemeen

Falafel

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 6

Bereidingstijd: 30 minuten

Wachttijd: 20 uur en 0 minuten

Receptuur

450 gram gedroogde witte bonen

2 rode uien gesnipperd

2 grote tenen knoflook geperst

3 eetlepels fijngehakte verse peterselie

1 theelepel korianderpoeder

1 theelepel komijnpoeder

1 1/2 theelepel bakpoeder

plantaardige olie

zout en peper

Bereiding

Week de witte bonen een nacht in water. Verwijder de velletjes en pureer de bonen. Voeg de uien, knoflook, peterselie, koriander, komijn, bakpoeder en peper en zout toe en meng alles tot een zeer glad mengsel. Laat het mengsel minstens 30 minuten op kamertemperatuur rusten. Neem een beetje puree ter grootte van een walnoot, maak er een balletje van en druk deze plat. Laat de balletjes 15 minuten rusten. Verhit de olie in een diepe zware pan op een zeer hoge temperatuur en bak de koekjes met een paar tegelijk goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer bijvoorbeeld met een frisse tomatensalade.