koken & tafelen algemeen

Artisjokharten met gember, honing en citroen

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

2-3 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook geperst

1 theelepel gemberpoeder

2-3 saffraandraadjes

sap van 1/2 citroen

1-2 eetlepels honing

schil van 1 citroen

8 verse artisjokharten in vieren gedeeld

1/2 deciler

zout

1,5 deciliter water

Bereiding

Verhit de olijfolie in een zware pan en roer de knoflook erdoor. Voeg voordat de knoflook begint te kleuren de gember, saffraan, citroensap, honing en citroenschil toe. Voeg daarna de artisjokharten toe en schep ze door de specerijen en honing.. Giet het water erbij met een snufje zout en breng aan de kook. Kook de harten afgedekt in 10-15 minuten gaar. Schep alles tussendoor een paar keer om. Neem de deksel van de pan als het vocht nog niet helemaal is ingekookt en laat alles nog ongeveer 2 minuten doken tot het kookvocht wat is ingekookt. Serveer op kamertemperatuur.