koken & tafelen algemeen

Alitcha birsen (linzen met knoflook en tomaten)

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 1 uur en 20 minuten

Receptuur


5 eetlepels olie
6 teentjes knoflook, fijngehakt
250 gram tomaten, ontveld en kleingesneden
200 gram linzen, schoongespoeld
1 theelepel zout
1 theelepel zwarte peper
stukje gemberwortel, geschild en fijngehakt
2 verse groene chilipepers, zaadjes verwijderd
2 eetlepels vers citroensap
1 liter kokend heet water

Bereiding

Verhit de olie in een zware pan en bak de knoflook tot hij lichtbruin kleurt. Voeg de tomaten toe en laat ze 5 minuten sudderen. Voeg de linzen toe en laat ze kort meesudderen. Voeg zout, peper, gember, chilipepers en citroensap toe. Voeg het kokend hete water toe. Schep alles om en laat de linzen afgedekt in 1 uur zachtjes gaarkoken. Serveer hierbij Injera, pita of ander brood.