koken & tafelen algemeen

Abish met geitenkaas

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 45 minuten

Receptuur

125 milliliter plantaardige olie
1 grote ui, in blokjes
1 eetlepel gemberwortel, geraspt
1 eetlepel knoflook, fijngehakt
2 tomaten, in blokjes
500 gram mager rundergehakt
zout naar smaak
2 - 3 eieren, losgeklopt
1 eetlepel kurkuma
1 eetlepel boter gekruid met 1 eetlepel fijngehakte peterselie
extra peterselie ter garnering
250 gram geraspte geitekaas (desgewenst)

Bereiding

Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui goudgeel. Voeg gember, knoflook, tomaten, gehakt en zout toe. Laat dit bij lage temperatuur 15 tot 20 minuten zachtjes sudderen; roer regelmatig om aanbranden te voorkomen. Voeg de eieren toe aan het mengsel in de pan en laat het nog eens 10 minuten pruttelen. Neem de pan van de warmtebron. Voeg de kurkuma en de gekruide boter toe en strooi er ten slotte peterselie en kaas over.
Dien op met rijst of vers brood; vermeng het met gestoomde maïs, eet het zo of gebruik abish om andere groenten te vullen.