koken & tafelen algemeen

Rozemarijnbrood

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 1

Bereidingstijd: 40 minuten

Wachttijd: 45 minuten

Receptuur

500 gram bloem

1 zakje instantgist (7 gram)

2,5 deciliter lauw water

0,5 deciliter olijfolie

0,5 theelepel suiker

1,5 theelepel zout

2 tenen knoflook

1 theelepel oregano

2 theelepels rozemarijn

Bereiding

Pel en pers de knoflook Zeef de bloem, de suiker en het zout in een beslagkom Meng met een houten lepel de knoflook, oregano, rozemarijn en de gist door de bloem Schenk het lauwwarme water bij de bloem Meng het deeg met de mixer (of in een keukenmachine) en voeg in twee of drie scheuten de olijfolie toe Kneed het vervolgens met de hand nog even goed door Dek de kom af met plastic folie en zet de beslagkom in een bak met heet water Laat het deeg nu ongeveer 30 minuten rijzen Vet een bakplaat in met de boter of leg een stuk bakpapier op de bakplaat Kneed het deeg nogmaals met de hand goed door en maak nu op de bakplaat een rond of langwerpig brood dat overal ongeveer 2 centimeter dik is. Zorg dat het deeg mooi glad is aan de bovenkant Dek het deeg op de bakplaat af met plastic folie Laat het deeg nog ongeveer 15 minuten narijzen op de bakplaat Verwarm de oven tot 180o C Strooi nu nog wat rozemarijntakjes over het deeg Plaats de bakplaat in het midden van de oven Neem na ongeveer 30 minuten het brood uit de oven, als het goudbruin is en hol klinkt Serveer het brood warm uit de oven