koken & tafelen algemeen

Geroosterd brood met peer

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 10 minuten

Receptuur

Niet te vers gesneden witbrood

2 grote rijpe stevige peren

Olijfolie

150 gram parmaham in plakken

150 gram gemengde bittere sla

Balsamico-azijn,

zout, vers gemalen zwarte peper

Gorgonzola op kamertemperatuur

Bereiding

Verhit de grillpan en gril de sneden brood ca. 1 minuut per kant tot ze lichtbruin en doorgewarmd zijn. Snijd de peren in schijven van ca. 5 millimeter en verwijder het klokhuis. Doe met een kwastje wat olijfolie op de schijven peren en leg ze in de grillpan, gril iedere kant ca. 1 minuut tot ze lichtbruin en doorgewarmd zijn. Druppel wat olijfolie op de plakken brood. Beleg ze met de parmaham, daarop wat schijfjes peer en vervolgens de verkruimelde gorgonzola. Doe er wat vers gemalen zwarte peper over. Doe de sla in een kom. Doe er rijkelijk zout en peper over en tenslotte wat olijfolie en balsamico-azijn. Vermeng het goed. Leg op ieder bord wat sla en daarop de gegrilde en belegde sneden brood.