koken & tafelen algemeen

Chapati's

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 30 minuten

Wachttijd: 1 uur

Receptuur

250 gram volkorenmeel

1 theelepel zout

250 milliliter water

Bereiding

Zeef de bloem en het zout in een kom, maak een kuiltje in het midden en doe daar beetje voor beetje het water bij. Maak een soepel deeg. Kneed het deeg 5-10 minuten op een licht met bloem bestrooid werkvlak. Doe het deeg in een kom, leg er een vochtige doek over en laat het 60 minuten rusten. Kneed daarna het deeg nog 3 minuten door, verdeel het in 15 gelijke balletjes. Rol de balletjes uit tot ronde schijven van ongeveer 13 centimeter doorsnede. Bak de chapati een voor een in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag. Draai de chapati om als de bovenkant gaat bobbelen. Druk de chapati tijdens het bakken aan met een dikke doek om hem regelmatig te verhitten. Bak ze af onder de grill.