koken & tafelen algemeen

Brood met Griekse citroen

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 45 minuten

Wachttijd: 2 uur en 30 minuten

Receptuur

375 gram witbroodmeel

125 gram griesmeel

1 eetlepel gedroogde gist

1 theelepel fijne basterdsuiker

2 eetlepel olijfolie

60 gram dille, fijngehakt

Rasp van 1 citroen

200 gram grof verkruimelde feta

Bereiding

Vermeng het meel, griesmeel, gist, suiker en 1 ½ theelepel zout in een kom en maak een kuiltje in het midden. Giet 250 milliliter warm water en de olie in het kuiltje. Mix op de laagste stand ongeveer 3 minuten. Verhoog de snelheid naar medium, voeg de dille en citroenrasp toe en mix nog eens 8 minuten. Voeg de feta toe en mix nog 2 minuten. Vet een grote kom in met olie, breng het deeg over in de kom, dek af met huishoudfolie en laat 2 uur rijzen. Haal het deeg uit de kom, klop er op tot het zijn oorspronkelijke volume weer heeft en leg het op een met bloem bestoven werkvlak. Verdeel het deeg in twee gedeeltes en vorm er broden van. Leg ze met de naad naar beneden in een broodblik, dek af met een vochtige doek en laat nog 30 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak het brood 10 minuten op 200 graden, breng dan de temperatuur van de oven terug naar 180 graden en bak nog 20 minuten. Laat het brood afkoelen.