koken & tafelen algemeen

Bananen-hazelnootbrood

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 6

Bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten

Receptuur

130 gram gezouten boter (kamertemperatuur) + extra om in te vetten

150 gram bruine basterdsuiker

2 middelgrote eieren losgeklopt

100 gram hazelnoten fijngehakt

3 rijpe bananen fijngeprakt

240 gram tarwebloem

1/2 theelepel nootmuskaat

snufje peper

zaadjes van 1 vanillestokje

1 eetlepel bakpoeder

Bereiding

Vet een broodvorm van 1 kilo in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de boter en de suiker in een grote kom bleek en luchtig. Voeg de losgeklopte eieren in drie keer toe. Meng de hazelnoten en bananenpuree door het beslag. Zeef de bloem en bakpoeder door het beslag, en voeg zout, peper, nootmuskaat en vanille toe. Giet het mengsel in de broodvorm en bak het 55 minuten in het midden van de oven. Doe de "cake"test door een prikker in het midden van het brood te steken, de prikker moet er schoon en droog uit komen. Stort het brood op een rooster om af te koelen. (Goed verpakt in plastic folie blijft het enekel dagen goed)