koken & tafelen algemeen

Aardappel naanbrood

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 45 minuten

Wachttijd: 1 uur en 40 minuten

Receptuur

250 milliliter volle yoghurt

375 milliliter kokend water

600 gram bloem

900 gram volkorenbloem

1 eetlepel gist

2 theelepel zout

1 theelepel suiker

2 eetlepel arachide of walnootolie

1 ei losgeklopt

3 eetlepel sesamzaadjes

Voor de vulling:

500 gram aardappels in blokjes van 1 centimeter

1 ui fijngesnipperd

4 blaadjes munt in dunne reepjes

50 gram peterselie gehakt

50 gram koriander gehakt

¼ theelepel komijnpoeder

¼ theelepel kurkuma

Zout, peper

Bereiding

Meng de yoghurt met het kokende water goed door elkaar en zet apart. Meng de bloem met een derde van het volkorenbloem en doe de gist erbij. Voeg het yoghurtmengsel toe en roer 3 minuten. Laat dit deeg 30 minuten afgedekt rusten. Voeg dan zout, suiker, olie en sesamzaadjes toe en zoveel van de overgebleven bloem dat een stevig en vochtig deeg ontstaat. Kneed door tot het elastisch is. Laat het deeg in een ingevette vorm een uur rusten totdat het in volume verdubbeld is. Maak ondertussen de aardappelvulling. Kook de aardappelblokjes gaar. Meng ze met de ui, munt, peterselie, koriander, komijn, kurkuma en wat zout en peper naar smaak. Stamp het mengsel zacht en laat het afkoelen. Sla het deeg plat en verdeel het in 12 gelijke stukken. Maak van ieder stuk een ronde schijf van ongeveer 15 centimeter, leg er een grote eetlepel vulling op en vouw goed dicht. Laat de broodjes nog ongeveer 10 minuten rijzen en bestrijk ze daarna met het ei. Bak ze in de oven op 200 graden ongeveer 20 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.