koken & tafelen algemeen

Tarte tartin met verse vijgen

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 40 minuten

Receptuur

50 gram roomboter

75 gram suiker

6-8 verse vijgen

2 eetlepels sinaasappellikeur of sinaasappelsap

4-6 plakjes roomboterbladerdeeg (afhankelijk van uw bakblik)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de boter op een laag vuur smelten. Verdeel de suiker gelijkmatig over de gesmolten boter en laat dit in 10 minuten op een laag vuur lichtbruin kleuren. Giet de karamel in het bakblik. Was de vijgen, dep ze droog en snij ze in helften of parten. Besprenkel de vijgen met het sap of de likeur, leg ze met de bolle kant naar beneden in de boter en dek af met het bladerdeeg. Vergeet niet om de vijgen ïn te stoppen"in het bladerdeeg. Bak de taart in 20-25 minuten in de oven. Keer de taart zolang hij nog heet is gelijk over op een bord. Let op, de karamel is nog heet.

Tip: u kunt de vijgen vervangen door bijvoorbeeld bananen, appels, perzik, nectarine etc.