koken & tafelen algemeen

Taart met peren en Fourme Dambert

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 6

Bereidingstijd: 35 minuten

Receptuur

250 gram bladerdeeg

300 gram blauwe schimmelkaas

3 zeer rijpe peren doyenné-du-comice

1 citroen

Bereiding

Oven voorverwarmen op 150 °C of gasoven stand 3. Het deeg uitrollen tot een plak van ca. 2 millimeter dik en 22 centimeter doorsnee. Leg het deeg tussen twee bodems van springvormen en bak het gedurende ca. 25 minuten op 150 °C. Schil de peren, verwijder de klokhuizen en deel ze in vieren en snij deze in plakken. Besprenkel de perenplakken met citroensap. Snij de schimmelkaas in plakken van 2 mm. dikte met behulp van een mes, dat in warm water is gedompeld. Schik de plakken schimmelkaas op de gare taartbodem en verwarm het gedurende 1 minuut in de warme oven. Verdeel de plakken peer over de nog warme schimmelkaas en serveer het meteen op warme borden