koken & tafelen algemeen

Stroopkoekjes

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 45 minuten

Receptuur

100 gram volkorenmeel

75 gram rijstmeel

65 gram boter

100 gram appel-perenstroop

2 theelepel bakpoeder

1 theelepel gemberpoeder

Bereiding

Doe de meel, de bakpoeder en de gemberpoeder in een kom. Meng dan de boter door het meel zodat er een kruimelig mengsel ontstaat. Verwarm de stroop voorzichtig in een pan met een dikke bodem. Als de stroop gesmolten is, moet ze voorzichtig en onder goed roeren bij het meelmengsel worden gegoten. Laat het deeg wat afkoelen en kneed het dan licht. Vorm uit het deeg kleine balletjes en leg deze op 2 ingevette bakplaten. Zorg voor voldoende tussenruimte, de koekjes lopen onder het bakken wat uit. Bak ze in 20 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 180 graden.