koken & tafelen algemeen

Speculaastaart met peer

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 6-8

Bereidingstijd: 1 uur en 20 minuten

Receptuur

5 kleine handperen,

1 eetlepel Citroensap,

 150 gram zachte boter,

150 gram amandelspijs,

4 eieren,

150 gram bloem,

1 eetlepel Speculaaskruiden,

 4 eetlepel Abrikozenjam.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden. Halveer de peren, schil ze en verwijder de klokhuizen. Wrijf de peren in met citroensap. Klop in een kom de boter met de amandelspijs met de handmixer tot een romige massa. Klop eerst een voor een de eieren erdoor en voeg dan al kloppend de bloem, de speculaaskruiden, een mespuntje zout en de jam toe. Klop alles tot een mooi beslag. Schep het beslag in de vorm en leg de peren er in een cirkel in met de bolle kant naar boven en de smalle kant naar het midden. Zet de vorm in de oven en bak in ca. 50 minuten gaar.