koken & tafelen algemeen

Sachertorte

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 1 uur

Receptuur

200 gram pure chocolade

150 gram boter

100 gram fijne suiker

80 gram gezeefde bloem

8 eieren (gesplitst)

abrikozenjam

1 citroen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eiwitten tot stijve pieken. Smelt de chocolade au bain marie. Klop de suiker met de boter tot een luchtig en schuimig geheel. Voeg 1 voor 1 al kloppend de eidooiers toe. Roer de gesmolten chocolade erdoor. Voeg de bloem toe. Spatel in gedeeltes het eiwit erdoor. Doe dit geheel in een ingevette springvorm van ongeveer 30 centimeter doorsnede. Bak in de oven ongeveer 25 minuten. Verwarm de jam met wat water en het sap van de citroen en laat dit afkelen. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen. Snij de taart overlangs doormidden en smeer het jammengsel ertussen. Maak van wat cacaopoeder en poedersuiker met wat water een glazuur en smeer dit over de bovenkant.