koken & tafelen algemeen

Red velvet cake

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 12

Bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten

Receptuur

250 gram boter, op kamertemperatuur
600 gram suiker
6 eieren
2 eetlepels rode voedingskleurstof
3 eetlepels cacaopoeder
375 gram bloem
250 milliliter karnemelk
1 theelepel vanille-extract of de zaden van 1 vanillepeul
1/2 theelepel zout
1 theelepel baksoda
1 eetlepel azijn


Glazuur:


2 pakjes (van 200 gram) roomkaas
350 gram witte chocola
250 gram boter, op kamertemperatuur

Bereiding

Verwarm de oven voor  op 170 graden. Vet 3 ronde springvormen van 20 cm doorsnee in en met bestrooi ze met een beetje bloem.
Klop In een grote kom 250 gram boter met suiker romig. Voeg een voor een de eieren toe en klop goed door. Voeg het cacaopoeder, de vanille, zout en kleurstof toe. Voor een luchtig effect voeg afwisselend de bloem en karnemelk toe.  Meng de baksoda met de azijn en roer dit voorzichtig door het beslag.
Verdeel het cakebeslag over de 3 springvormen en zet ze ongeveer 25-30 25 minuten in de voorverwarmde oven. Prik met een sateprikker om te kijken of de cake gaar is. Laat de cake volledig afkoelen.

Smelt de witte chocolade au bain marie en laat deze wat afkoelen. Klop de roomkaas luchtig en voeg geleidelijk aan de chocolade en de gesmolten boter toe tot het een stevige massa is. Vul de taart met het mengsel.