koken & tafelen algemeen

Rabarber muffins

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 10

Bereidingstijd: 1 uur

Receptuur

1 stengel rabarber
1 vanillestokje
150 gram witte basterdsuiker (+ 2 eetlepels extra)
1 ei
50 milliliter zonnebloemolie
150 milliliter volle melk
150 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
25 gram havermout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rabarber in de lengte in 3 smalle repen en snijd de repen in stukjes van 1 centimeter. Snijd het vanillestokje in de lengte open, schraap met een mespunt het merg eruit en doe in een kom.
Voeg 150 gram basterdsuiker, het ei, de olie en melk toe aan het merg en klop met een garde tot een glad mengsel. Voeg de rabarber toe en roer door.
Zeef de bloem samen met het bakpoeder boven de kom. Voeg de havermout toe en schep met een houten lepel voorzichtig door het beslag.
Doe de papieren cakevormpjes in de muffinvorm en verdeel het beslag erover. Bestrooi het beslag met 2 eetlepels basterdsuiker en bak de muffins in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.