koken & tafelen algemeen

Pindakaaskoekjes

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

100 gram ongezouten boter of margarine

100 gram pindakaas

100 gram fijne kristalsuiker

100 gram lichtbruine basterdsuiker

2 eieren, licht geklopt

250 gram bloem

2 theelepel bakpoeder

100 gram ongezouten pindas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een keukenmachine de boter, pindakaas en beide suikersoorten tot een luchtig mengsel. Voeg de eieren toe en meng ze erdoor.

Zeef de bloem en het bakpoeder erboven, roer goed en spatel de pinda’s erdoor. Schep volle eetlepels van het beslag op een met een bakpapier beklede bakplaat, met een ruimte van 2 cm ertussen voor het uitlopen. Bak de koekjes in 10 minuten licht goudbruin. Laat ze 5 minuten op de bakplaat rusten om stevig te worden en leg ze vervolgens op een taartrooster om af te koelen.