koken & tafelen algemeen

Pecannoten karameltaart

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 6-8

Bereidingstijd: 55 minuten

Wachttijd: 30 minuten

Receptuur

Deeg:

200 gram bloem

100 gram suiker

100 gram boter

1 ei

Vulling:

125 gram pecannoten

3 eieren

50 gram boter , gesmolten

150 gram lichte basterdsuiker

150 gram golden syrup

50 milliliter room

Bereiding

Kneed vlug een mooi deeg van de ingrediënten en leg het ingepakt in plastic in de koelkast voor een half uur. Verwarm de oven voor op 175 graden. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Druk het uit in een beboterde lage taartvorm  van 26 cm doorsnede. Snijd de randen mooi bij,. Rooster de noten kort in een droge koekenpan en laat ze afkoelen. Meng de overige ingrediënten, behalve de  noten, kort met een garde en giet deze vulling in de taartvorm. Verdeel de noten op de vloeibare vulling en zet de taart in de oven. Bak de taart in ongeveer 30 minuten goudbruin. De vulling zal nog zacht aanvoelen. De taart kan overigens opploffen in de oven, maar hij zal straks weer plat worden. Laat de taart weer helemaal koud worden voor je hem aansnijdt.