koken & tafelen algemeen

Mango cheesecake

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 6-8

Bereidingstijd: 15 minuten

Wachttijd: 6 uur en 0 minuten

Receptuur

Voor de bodem:

90 gram boter gesmolten

250 gram volkoren biscuits verkruimeld

Voor de vulling:

200 gram roomkaas

50 gram suiker

2 mangos geschild en gepureerd

1 ½ eetlepel gelatinepoeder

90 milliliter warm water

180 milliliter slagroom geklopt

1 mango om te garneren

Bereiding

Vermeng de boter met de koekkruimels en druk dit in een met bakpapier beklede vorm. Zet tot gebruik in de koelkast. Roer de roomkaas glad met de suiker en voeg dan de mangopuree toe. Los de gelatine op in het water, voeg het toe aan het mango mengsel en spatel als laatste de slagroom erdoor. Schep het in de vorm en strijk de bovenkant goed glad. Laat opstijven in de koelkast. Garneer met stukjes verse mango en toefjes slagroom.