koken & tafelen algemeen

Krenten citroen cheesecake

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 6-8

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

Voor de bodem:

60 gram volkoren biscuits verkruimeld

30 gram boter gesmolten

60 gram suiker

Voor de vulling:

500 gram roomkaas

2 eetlepel citroensap

Geraspte schil van 2 citroenen

60 gram suiker

2 grote eieren

100 gram krenten

Voor de bovenlaag:

Geraspte schil van 2 citroenen

220 gram poedersuiker

Bereiding

Verwarm de oven voor op 165 graden. Meng de koekkruimels met de boter en de suiker en leg deze in een met bakpapier beklede vorm. Bak de bodem 5 minuten in de oven. Klop de roomkaas, citroensap, citroenrasp en de suiker met een mixer goed door elkaar. Voeg een voor een de eieren toe en meng goed door. Roer de krenten erdoor en verdeel de vulling over de bodem. Bak de taart(jes) 25 minuten in de oven. Doe ondertussen de citroenrasp in een kleine pan en schenk er wat water bij. Breng dit aan de kook en laat 5 minuten koken. Giet de rasp af en spoel af met koud water. Breng in een kleine pan de helft van de poedersuiker aan de kook met 150 milliliter water. Voeg de citroenrasp toe en laat 10 minuten zachtjes koken. Strooi de rest van de poedersuiker op een plat bord. Haal de rasp uit de siroop, laat uitlekken en drogen op keukenpapier. Laat iets afkoelen en rol het dan door de suiker. Haal de cheesecake uit de vorm, bestrooi ze met poedersuiker en garneer met de gekonfijte citroenrasp.