koken & tafelen algemeen

Kaneelrollen

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 1 uur

Wachttijd: 50 minuten

Receptuur

150 gram amandelen

150 gram suiker

100 gram boter

8 theelepel kaneelpoeder

4 eetlepel water

Deeg;

500 milliliter melk

150 gram boter

12 gr gedroogde gist

120 gram suiker

1 theelepel zout

1 theelepel kardemompoeder

850 gram bloem

1 ei

greinsuiker of parelsuiker

Bereiding

Maal de amandelen met suiker fijn in de keukenmachine. Voeg de boter, kaneel en water toe. Draai fijn tot een gladde massa. Verhit de melk met de boter tot handwarmte en wacht tot de boter gesmolten is. Voeg dan de gist, suiker, zout, kardemom en bloem toe. Kneed het tot een soepel deeg. Leg het deeg in de kom. Bedek de kom met folie. Zet de kom op een warme plek en laat circa 30 minuten rijzen. Rol het gerezen deeg uit en bestrijk voor drie kwart met de vulling. Rol het deeg op  en snijd het in plakken.  Leg ze op de bakplaat. Laat de kaneelrol  afgedekt circa 20 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk de gerezen rollen  met het losgeklopte ei en bestrooi met greinsuiker. Bak de rollen  in circa 15 minuten goudbruin.