koken & tafelen algemeen

Honinghartjes

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 25 minuten

Wachttijd: 4 uur en 0 minuten

Receptuur

150 gram honing

150 gram schenkstroop

200 gram boter

2 theelepels koekkruiden

2 theelepels rasp van een sinaasappel

500 gram bloem

1 theelepel bakpoeder

zout.

Bereiding

Verwarm de honing, schenkstroop, boter, koekkruiden en sinaasappelrasp. Laat dit afkoelen en meng het daarna met de bloem, bakpoeder en wat zout tot een deeg. Leg dit ongeveer 4 uur ingewikkeld in huishoudfolie in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden en rol het deeg uit tot een dikte van 1/2 centimeter. Steek er hartjes uit, prik er een gaatje in en bak ongeveer 10-12 minuten in de oven. Prik dichtgelopen gaatjes weer voorzichtig open en haal er een touwtje door.