koken & tafelen algemeen

Hazelnoot frambozen cheesecake

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 6-8

Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten

Receptuur

Voor de bodem:

190 gram amarettikoekjes verkruimeld

60 gram boter gesmolten

Voor de vulling:

1 kilo roomkaas

280 gram suiker

3 grote eieren

300 milliliter creme fraiche

1 vanillestokje doormidden en geschraapt

170 gram hazelnootpasta

120 gram frambozenjam

Verse frambozen om te garneren

Bereiding

Verwarm de oven voor op 165 graden. Meng de koekkruimels met de boter en druk dit in een met bakpapier belegde vorm. Klop ¾ van de roomkaas en de suiker tot een glad mengsel. Voeg een voor een de eieren toe. Roer de creme fraiche en de vanille erdoor en roer goed glad. Schenk dit mengsel op de bodem. Klop de resterende roomkaas en de hazelnootpasta met de mixer glad. Voeg dan de frambozenjam toe en roer nog even door. Laat volle eetlepels van het hazelnootmengsel op de roomkaasvulling vallen, maar roer niet. Bak de taart 85 minuten. Laat afkoelen en garneer met frambozen.