koken & tafelen algemeen

Gevulde walnootkoekjes

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 1 uur en 10 minuten

Receptuur

Voor het deeg:

150 gram boter

100 gram volle yoghurt

1 ei

2 eidooiers

3 eetlepels suiker

1/2 theelepel zout

1 volle theelepel bakpoeder

300 gram bloem

boter om in te vetten

Voor de vulling:

2 eetlepels poedersuiker

1 afgestreken theelepel kaneelpoeder

50 gram gehakte walnoten

Extra:

theezeefje + olie om zeefje in te vetten

 

Bereiding

Smelt de boter voor het deeg en laat het afkoelen. Roer er de yoghurt, ei, 1 eidooier, suiker en zout door. Meng het bakpoeder door de bloem, roer geleidelijk het boter/yoghurtmengsel erdoor en kneed dit goed zodat een elastisch en zacht deeg ontstaat. Wikkel het deeg in folie en laat het 15 minuten rusten. Doe voor de vulling de poedersuiker en kaneel in een schaaltje. Rooster de gehakte walnoten al roerend licht in een koekenpan zonder vet en meng deze erdoor. Verwarm de oven voor op 180 graden. Smeer het zeefje heel licht in met olie. Halveer het deeg. Maak van elke helft een rol en snij elke rol in 11 even grote stukken. Maak van elk stukje een balletje. Druk elk balletje in het zeefje en druk de zijkanten omhoog zodat er een nestje ontstaat. Doe hierin 1 theelepel vulling. Trek het deeg er rondom overheen en druk het balletje weer dicht. Leg de balletjes met de dichtgedrukte kant naar beneden op een bakplaat. Roer 1 eidooier en 1 theelepel water door elkaar en smeer de koekjes hiermee in. Bak ze 25 minuten in de oven.