koken & tafelen algemeen

Gemberkoekjes

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 8-10

Bereidingstijd: 35 minuten

Receptuur

300 gram bloem;

1 theelepel  bakpoeder;

200 gram lichtbruine basterdsuiker;

3 theelepel fijn geraspte  verse gemberwortel;

125 gram ongezouten koude boter, in kleine blokjes;

1 ei;

1 theelepel golden syrup* of keukenstroop;

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet 2 grote bakplaten licht in.

Zeef de bloem met het bakpoeder en een snufje zout boven een kom. Roer de suiker en de gember erdoor. Wrijf de boter met je vingertoppen door de bloem, tot een fijn kruimelig mengsel ontstaat. Roer in een andere kom het ei los met de stroop en voeg dit mengsel toe aan het kruimel mengsel. Kneed alles tot een stevig deeg. Neem volle theelepels van het deeg, rol deze tot balletjes en leg ze op de bakplaten. Bak 10-12 minuten of tot de koekjes licht kleuren.

 

 

*golden syrup (rietsuikerstroop) is te koop bij delicatessen- of natuurwinkels