koken & tafelen algemeen

Geitenkaas citroentaart

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 8-10

Bereidingstijd: 1 uur en 50 minuten

Receptuur

250 gram bloem;

Zout;

125 gram boter;

70 gram poedersuiker;

2 eidooiers;

boter om in te vetten;

Voor de vulling:

450 gram verse geitenkaas;

4 eieren losgeklopt;

175 gram basterdsuiker;

sap en fijngeraspte schil van 4 citroenen;

250 milliliter slagroom;

300 gram mascarpone;

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Beboter een springvorm van 24 cm doorsnede. Doe bloem, zout en boter in de kom van de keukenmachine en meng het snel tot een kruimeldeeg. Voeg de poedersuiker en de eidooiers toe en meng snel tot een samenhangend deeg. Bekleed de vorm met het deeg en maak een hoge opstaande rand. Dek het deeg af met bakpapier en doe er een steunvulling in. Bak de deegbodem 35-40 minuten in het midden van de oven. Schakel daarna de oven terug naar 150 graden. Klop de geitenkaas los en voeg de eieren, suiker, het citroensap en de helft van de geraspte citroenschil toe. Meng de slagroom en de mascarpone er goed door. Schep het kaas-roommengsel in de voorgebakken deegbodem en zet voorzichtig terug in de oven. Bak de taart in 35-40 minuten gaar en net stevig. Zorg dat de vulling nog iets vochtig is en laat de taart niet bruin worden. Serveer op kamertemperatuur en gegarneerd met de rest van de citroenschil.