koken & tafelen algemeen

Doublettes

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 6-8

Bereidingstijd: 1 uur en 5 minuten

Wachttijd: 1 uur

Receptuur

170 gram zachte boter;

120 gram gezeefde poedersuiker;

250 gram gezeefde bloem;

1 zakje vanillesuiker;

1 eetlepel gezeefde cacao ;

Bereiding

Roer de boter romig, voeg de poedersuiker toe en roer het schuimig. Voeg beetje bij beetje de bloem toe; verdeel dit deeg in twee helften. Meng door de ene helft de vanillesuiker, door de andere helft de cacao. Bestrooi een werkvlak met bloem en maak van elk stuk deeg 2 rollen van twee centimeter dikte. Leg 1 vanille- en 1 chocoladerol tegen elkaar, leg hierop de andere twee rollen (vanille op chocola en chocola op vanille). Rol hiervan 1 grote rol, verpak die in aluminiumfolie en laat het 1 uur rusten op een koele plaats. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de bakplaat in. Snijd de rol met een mes in een halve centimeter dikke plakken; haal het mes regelmatig door wat bloem om kleven te voorkomen. Leg de plakken op de bakplaat, zet deze in het midden van de oven en laat de koekjes in 20 minuten gaar worden. Haal de koekjes voorzichtig van de bakplaat en laat ze op een taartrooster afkoelen.