koken & tafelen algemeen

Creme fraiche cheesecake

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 6

Bereidingstijd: 40 minuten

Wachttijd: 4 uur en 0 minuten

Receptuur

200 gram spritsen

40 gram ongezouten boter (gesmolten)

3 blaadjes gelatine

400 gram creme fraiche

200 gram volle roomkaas

1 vanille stokje

250 gram fijne kristalsuiker

Fijngeraspte schil en sap van 1 limoen

3 sinaasappelen

80 milliliter melk

Bereiding

Vet zes bakringen van 7 cm doorsnee en 4 cm hoog licht in en plaats ze op een bakplaat (of gebruik een springvorm van 20 cm doorsnee)Verkruimel de sprits in de keukenmachine, voeg dan de gesmolten boter toe en meng deze. Verdeel dit over de ringen of de springvorm en druk het goed aan. Zet het in de koelkast terwijl je de vulling maakt. Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water. Meng de crème Fraiche, roomkaas, de vanille, 50 gram suiker, de citroenschil en de helft van het sap in de schoongemaakte keukenmachine. Verwarm intussen de melk 1 minuut in een pan op een laag vuur. Neem van het vuur en laat de goed uitgeknepen gelatine oplossen in de hete melk. Voeg de gelatinemelk toe aan het mengsel in de keukenmachine en meng dit. Verdeel het mengsel nu over de bakringen of de springvorm en strijk het glad met een spatel. Tik op de rand van de vorm om eventuele luchtbellen te laten ontsnappen. Zet de taartjes tenminste voor 4 uur in de koelkast. Pers 2 sinaasappels uit en verwarm het sap licht met 1 blaadje geweekte gelatine en laat het daarna afkoelen. Snij ook 1 sinaasappel uit en bewaar de partjes apart in een klein bakje