koken & tafelen algemeen

Chocoladekoekjes

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 35 minuten

Receptuur

100 gram pure chocolade geraspt

300 gram gezeefde bloem

100 gram gezeefde poedersuiker

150 gram boter op kamertemperatuur

50 milliliter water

2 grote of 3 kleine eidooiers

zout

1 theelepel bakpoeder

1 vanillepeul

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vermeng de boter met de poedersuiker. Klop met een garde de eidooiers, het merg van de vanillepeul en het water tot een luchtig mengsel. Voeg de bloem, bakpoeder en zout toe. Voeg daarna het botermengsel toe en blijf roeren tot een glad mengsel ontstaat. Voeg met de hand de geraspte chocolade toe en kneed het geheel tot een stevig deeg, leg het in huishoudfolie en zet 30 minuten weg op kamertemperatuur. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 3,5 centimeter. Steek er rondjes uit. Leg ze op een ovenbakplaat bekleed met bakpapier en bak ze ongeveer 15 minuten tot ze goudbruin zijn.