koken & tafelen algemeen

Chocoladefudge met pistache

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 8-10

Bereidingstijd: 20 minuten

Wachttijd: 3 uur en 0 minuten

Receptuur

350 gram pure chocolade (minimaal 70 % vaste cacaobestanddelen), in stukjes gehakt;

1 blikje gecondenseerde melk a 400 gram;

30 gram boter;
150 gram gepelde pistachenootjes, ongebrand, ongezouten;

 

Bereiding

Verwarm de oven op 180'C verwarm de chocolade, gecondenseerde melk, boter en een snufje zout in een pan met dikke bodem op een laag vuur en roer tot alles gesmolten is.
Rooster intussen de pistachenoten 8-10 minutenop een droge bakplaat in de oven. Doe de noten in een diepvrieszak en sla ze met een deegroller tot u kleine en ook nog wat grotere stukjes hebt. Doe de noten bij de gesmolten chocolade en roer alles goed door elkaar. Schenk het mengsel in een bakje van 20x20 cm en strijk de bovenkant glad. Laat de fudge afkoelen en zet hem in de koelkast tot hij stijf is. Als je hem in stukjes van 3,5x2 cm snijdt, krijg je je ongeveer 45 stukjes. Als de fudge eenmaal in stukken gesneden hebt, kun je die in de vriezer bewaren het is niet nodig om ze daarna te ontdooien je kunt ze zo uit de vriezer eten