koken & tafelen algemeen

Chocoladecake

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

100 gram pure chocolade

2 grote eieren (gesplitst)

60 gram zeer fijne suiker

50 gram boter

50 gram gezeefde bloem

50 gram gezeefd cacaopoeder

30 gram amandelen fijngemalen

verse munt

poedersuiker

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet  een ronde vorm met een doorsnede van 20 centimeter in met wat boter en leg er een bakpapier in. Smelt de chocolade samen met de boter au bain marie. Klop de eidooiers samen met de suiker licht en luchtig. Spatel de gemalen amandelen, cacao, bloem en chocolade door de eiercreme. Klop de eiwitten op tot er stijve pieken ontstaan. Schep het eiwit in 3 delen door het chocolademengsel. Vul de vorm met het mengsel en bak 20 minuten in de oven. Laat de taart afkoelen en garneer met munt en poedersuiker