koken & tafelen algemeen

Chocoladebrownies

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 8-10

Bereidingstijd: 1 uur

Receptuur

200 gram pure chocolade, kleingesneden

150 gram ongezouten boter

175 gram fijne kristal suiker

1 theelepel vanillearoma

3 eieren

75 gram bloem, gezeefd

100 gram witte chocolade, in stukjes van ½ -1cm

100 gram melkchocolade, in stukjes van ½ -1cm

 Eventueel cacaopoeder om erover strooien

Bereiding

Verwarm de oven op 160ºC. Vet een bakblik van 20x20 cm in en bekleed de bodem en 2 zijkanten met 1 vel bakpapier (zo kan je de brownies straks gemakkelijk los krijgen). Smelt de chocolade en boter au bain marie en roer af en toe zo. Neem de kom van de pan af en laat het mengsel enigzins afkoelen . Klop met een elektrische mixer de suiker met het vanille aroma door het chocolade mengsel. Klop de eieren er een voor een zorgvuldig door, zodat je een glad mengsel krijgt. Roer de bloem er door. Doe dit mengsel in het bakblik en en plaats deze in het midden van de oven voor ongeveer 40 minuten