koken & tafelen algemeen

Chocolade karamel cheesecake

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 6-8

Bereidingstijd: 45 minuten

Wachttijd: 8 uur en 0 minuten

Receptuur

Voor de bodem:

150 gram volkoren biscuits verkruimeld

50 gram boter gesmolten

Voor de vulling:

90 milliliter gecondenseerde melk

380 gram zachte karamel

200 gram pecannoten

500 gram roomkaas

120 gram suiker

2 eieren

1 vanillestokje, doormidden en leeggeschraapt

150 gram chocoladestukjes gesmolten

Voor garnering stukjes chocolade, karamel en slagroom

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de koekkruimels met de boter en leg dit in een met bakpapier beklede vorm. Bak de bodem 8 minuten en laat afkoelen. Breng de melk en de karamel op een laag vuur aan de kook en laat koken tot de karamel gesmolten is. Roer er regelmatig doorheen. Schenk dit over de bodem, verspreid de pecannoten erover en zet apart. Klop de roomkaas luchtig. Voeg geleidelijk de suiker toe en roer goed door. Voeg dan een voor een de eieren toe. Voeg daarna de vanille en gesmolten chocolade erdoor tot een glad mengsel ontstaat. Schenk dit over de pecannoten. Bak de taart 30 minuten. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet minstens 8 uur in de koelkast. Garneer met chocolade en karamel en toefjes slagroom