koken & tafelen algemeen

Chocolade eclairs

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten

Receptuur

Voor het soezenbeslag:

75 gram bloem

1 ½ deciliter water

50 gram ongezouten boter in blokjes

Snufje zout

2 theelepel suiker

2 eieren

1 ei om te glazuren

Voor de vulling:

2 ½ deciliter melk

1 vanillestokje

2 eidooiers

60 gram suiker

1 ½ eetlepel bloem

1 ½ eetlepel maizena

Voor de chocoladesaus:

75 gram chocolade gehakt

75 milliliter slagroom

Bereiding

Maak eerst het soezenbeslag (zie onze website Banket). Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakplaat in met boter en leg hem in de koelkast. Vul een spuitzak met het soezenbeslag en spuit 8-10 centimeter lange repen op de bakplaat. Bestrijk ze met het losgeklopte ei. Bak de soesjes 30-35 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen. Breng voor de vulling de melk en vanille langzaam aan de kook. Klop in een andere kom de eidooiers met de suiker tot een luchtig mengsel. Roer de gezeefde bloem en maizena erdoor en roer goed door. Giet de helft van de melk bij het eimengsel en blijf goed doorroeren. Giet daarna het eimengsel terug in de pan bij de melk en laat nog 1 minuten onder voortdurend roeren doorkoken. Laat afkoelen. Doe voor de chocoladesaus de chocolade in een kom, verwarm de slagroom en giet daarna over de chocolade. Roer het mengsel goed glad. Maak met een mesje een sneetje aan de onderkant van de eclairs, vul een spuitzak met de vulling en vul alle eclairs voorzichtig. Bestrijk de bovenkant van de eclairs met de chocoladesaus.