koken & tafelen algemeen

Chocolade cheesecake met banaan

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 12

Bereidingstijd: 1 uur en 50 minuten

Wachttijd: 1 uur

Receptuur

300 gram volkoren biscuitjes

60 gram boter

250 gram pure chocolade

4 bananen

700 gram roomkaas

225 gram suiker

4 eieren

125 milliliter zure room

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden. Maal de biscuitjes fijn. Smelt de boter en voeg dit toe aan de koekjes. Bedek de bodem van een springvorm met het koekjesmengsel, druk goed aan en bak ze ongeveer 10 minuten in de oven. Laat afkoelen. Smelt ondertussen de chocolade au bain marie. Meng de bananen, roomkaas en suiker in de keukenmachine. Voeg er een voor een de eieren aan toeen voeg als laatste de zure room en gesmolten chocolade toe. Schep de vulling op de taartbodem en bak deze 1 uur in de oven. Laat daarna nog 1 uur afkoelen in de oven (dan komen er geen barsten in de vulling). Haal de taart uit de oven, snij de randen los met een mes en verwijder de vorm. Laat afkoelen.

Tip: als je de taart een dag laat staan in de koelkast wordt hij nog lekkerder