koken & tafelen algemeen

Cheesecake met whiskyrozijnen

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 6-8

Bereidingstijd: 30 minuten

Wachttijd: 11 uur en 0 minuten

Receptuur

Voor de bodem:

60 gram volkoren biscuits verkruimeld

30 gram boter gesmolten

60 gram suiker

Voor de vulling:

300 gram rozijnen

90 milliliter whisky

500 gram roomkaas

60 gram suiker

1 eetlepel citroensap

Geraspte schil van een ½ citroen

2 grote eieren

.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 165 graden. Wel de rozijnen 3 uur in de whisky.

Klop de roomkaas, suiker, citroensap en citroenrasp met een mixer. Voeg een voor een de eieren door en klop goed door. Hak 150 gram van de rozijnen grof en schep ze door de vulling. Verdeel deze over de vorm en bak de taart 25 minuten. Laat de taart afkoelen en zet in de koelkast. Garneer met de resterende rozijnen