koken & tafelen algemeen

Cheesecake met gekonfijte limoen

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 6-8

Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten

Wachttijd: 24 uur en 0 minuten

Receptuur

Voor de bodem:

150 gram volkoren biscuits verkruimeld

2 eetlepel suiker

50 gram boter gesmolten

Voor de vulling:

570 gram roomkaas

160 gram suiker

300 milliliter creme fraiche

3 eetlepel bloem

3 grote eieren

240 milliliter vers limoensap

1 vanillestokje, doormidden en geschraapt

Voor de bovenlaag:

300 milliliter water

340 gram witte basterdsuiker

3-4 limoenen in dunne schijfjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng de koekkruimels met de boter en de suiker. Druk dit mengsel op de bodem en een opstaande rand van 1 centimeter in de bakvorm. Bak de bodem 8 minuten in de oven. Laat afkoelen. Klop de roomkaas en de suiker glad. Meng de creme fraiche en de bloem er door en voeg dan een voor een de eieren erdoor. Roer daarna het limoensap en de vanille erdoor, meng goed door en schenk de vulling over de bodem. Bak de taart eerst 15 minuten op 190 graden, zet de oven terug naar 120 graden en bak nog 55 minuten. Laat afkoelen en zet een nacht in de koelkast. Breng het water met 220 gram suiker aan de kook, voeg de limoenschijfjes toe en laat 10 minuten zachtjes koken. Strooi de rest van de suiker op een plat bord. Giet de limoenschijfjes af en laat ze uitlekken. Druk ze een voor een door de suiker en garneer de rand van de cheesecake.