koken & tafelen algemeen

Cantuccini

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 45 minuten

Receptuur

2 eieren;

200 gram bloem;

120 gram suiker;

1 theelepel bakpoeder;

1 citroen schoongeboend;

100 gram amandelen;

2 eetlepel melk;

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Splits 1 ei en bewaar de eidooier. Klop het eiwit los met het andere ei. Zeef de bloem. Meng de bloem met zout, de suiker, het bakpoeder en het losgeklopte ei. Rasp de gele schil van de citroen. Voeg het rasp en de amandelen toe aan het mengsel. Kneed tot een soepel deeg. Bestuif het werkvlak en je handen licht met bloem. Vorm van het deeg 2 lange staven van ca. 4 cm breed. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat met voldoende tussenruimte. Klop de eidooier los met de melk en bestrijk het deeg ermee. Bak ze in de oven in ca. 20 minuten goudgeel. Neem ze uit de oven en snij de nog warme koek in schuine plakjes van 1 ½ cm dik. Leg de koekjes op hun kant en bak ze nog ca. 8 minuten tot ze goudbruin en wat donkerder langs de randen zijn. Laat ze afkoelen.