koken & tafelen algemeen

Bokkenpootjes

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 1 uur en 35 minuten

Receptuur

2 eiwitten;

100 gram gemalen amandelen;

100 gram suiker ;

2 repen pure chocolade;

abrikozenjam ;

geschaafde amandelen.

Bereiding

Pel de amandelen  en maal ze fijn. Klop de eiwitten stijf, vermeng ze, steeds kloppend, met suiker, die bij kleine hoeveelheden wordt toegevoegd, zodat een taaiachtige witglanzende massa ontstaat. Schep hierdoor de gemalen amandelen, houd iets achter om te bestrooien, en spuit van dit mengsel met een grove spuit reepjes op een met bakpapier bekleed bakblik, dat tevoren met boter bestreken is. Bestrooi de reepjes met de overgebleven amandelen. Laat de koekjes in een oven van 150 graden in 5 kwartier heel langzaam lichtbruin van kleur en bros worden. Neem ze van het bakblik, en bestrijk de helft met abrikozenjam, en leg er een tweede koekje boven op en doop de uiteinden in gesmolten chocolade.