koken & tafelen algemeen

Biscuitbodem

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 45 minuten

Receptuur

6 eieren

200 gram suiker

180 gram + een beetje bloem

zout

boter

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Splits de eieren. Klop de dooiers romig met 150 gram suiker. Klop de eiwitten stijf en voeg al kloppend geleidelijk 50 gram suiker toe. Spatel de helft van het eiwitschuim voorzichtig door het dooiermengsel. Als dit volledig is opgenomen, spatel dan de andere helft van het eiwitschuim erdoor. Zeef er 180 gram bloem en een snufje zout boven, spatel voorzichtig door tot een glad beslag ontstaat. Schep het beslag in een met boter ingevette en met bloem bestrooide springvorm en bak de bodem in ongeveer 15-25 minuten goudbruin in de oven. Laat afkoelen voordat je er een vulling in doet.