koken & tafelen algemeen

Bananenbrood met pecannoten

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 8

Bereidingstijd: 40 minuten

Receptuur

150 gram zachte boter

100 gram kristalsuiker

125 gram poedersuiker

4 rijpe bananen

2 eieren

175 gram bloem

1 theelepel bakpoeder

½ theelepel kaneel

½ theelepel gemberpoeder

mespunt zout

90 gram pecannoten

boter en paneermeel voor de vorm

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 ' C.

Klop de boter licht en romig met de kristal- en poedersuiker.

Prak de bananen en roer ze door het botermengsel. Klop de eieren erdoor.

Meng de bloem, bakpoeder, kaneel en gemberpoeder met de pecannoten (bewaar er een paar voor de garnering) en meng alles goed door het bananenmengsel.

Doe het deeg in een ingevette en met paneermeel bestrooide ( ik gebruik bakpapier) cakevorm van 1 liter, strooi de achtergehouden pecannoten erover en bak het brood in het midden van de oven circa 30 minuten (bij mij moest het 20 minuten langer) of tot een prikker die je in het midden steekt er droog uitkomt.

http://carolinebrouwer.blogspot.nl