koken & tafelen algemeen

Bananenbrood

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 8

Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten

Receptuur

260 gram bloem (gezeefd)

½ theelepel kaneel

1,5 theelepel bakpoeder

150 gram bruine suiker

150 gram gehakte walnoten

3 stuks grote, overrijpe bananen

2 stuks grote eieren (losgeroerd)

1 theelepel vanille aroma

100 gram ongezouten boter, gesmolten en afgekoeld

zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet een brede broodvorm (11x22 cm) in en bekleed de bodem en lange zijden met een groot vel bakpapier. Laat 2 cm. over de rand van de vorm hangen.

Meng bloem, kaneel, bakpoeder, een flinke snuf zout en de bruine suiker in een kom door elkaar en roer er dan de walnoten door.

Prak in een andere kom de bananen met een vork of pureestamper en roer er de eieren, vanille en de boter door. Meng met een rubberen spatel of houten pollepel de vochtige ingrediënten luchtig door het droge mengsel. Roer niet te lang.

Schep het beslag in de bakvorm. Plaats in de oven en bak 1 uur (of tot het mooi bruin kleurt en een in het midden ingestoken sate prikker er schoon uitkomt). Laat 10 min. afkoelen in de vorm, stort op een rooster en laat verder afkoelen.

3-4 dagen houdbaar in een afgesloten trommel of een maand in de diepvries (in plakjes gesneden)