koken & tafelen algemeen

Baba au Rhum

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 6

Bereidingstijd: 1 uur

Receptuur

Voor het deeg :

4 gram gist

70 gram boter

200 gram bloem

1 mespuntje zout
1 theelepel honing

5 eieren

Voor de siroop :

1/2 liter water

500 gram suiker

100 centiliter oude rum

1 vanillestokje

1 citroen

1 sinaasappel

Bereiding

Voorbereiding

Verwarm de oven op 180 graden Celsius. Klop de volledige eieren met de suiker. Wanneer het mengsel schuimt, doet u er de melk bij, de gesmolten boter en de bloem. Goed roeren, tot u een heel glad deeg heeft. Doe er op het laatste moment de gist bij en klop krachtig. Bestrijk de baba vorm met boter, giet het deeg erin en plaats in de oven. Laat gedurende ongeveer 30 minuten bakken op 200 graden.  Wanneer de baba gebakken is, steek je er het lemmet van een mes in: het moet droog naar buiten komen. Laat afkoelen.

 

Bereidingswijze

De siroop : meng het water met de suiker en een in de lengte doormidden gesneden vanillestokje. Voeg de rum toe en verwarm de siroop tot hij bijna kookt. Doordrenk het gebak met de siroop. Nadat het de eerste laag heeft opgenomen, overgiet u het nog enkele keren, tot het volledig doordrenkt is.

.