koken & tafelen algemeen

Amaretto cheesecake

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 6-8

Bereidingstijd: 45 minuten

Wachttijd: 8 uur en 0 minuten

Receptuur

100 gram hele amandelen

500 gram roomkaas

160 gram suiker

3 eieren

1 vanillestokje, doormidden en geschraapt

2 eetlepel Amaretto

250 milliliter creme fraiche

Geroosterd amandelschaafsel om te garneren

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden. Spreid de amandelen uit op een bakplaat en rooster ze in 10 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen en hak ze fijn. Meng de roomkaas en de suiker goed door elkaar. Roer de eieren, vanille, Amaretto en creme fraiche erdoor, roer even door en voeg dan de amandelen toe. Roer nog even door. Schenk het mengsel in een ingevette bakvorm en bak de taart 25 minuten in de oven. Zet de oven uit, de deur op een kier en laat de taart nog een uur afkoelen. Zet hem daarna in de koelkast. Garneer met amandelschaafsel.