koken & tafelen algemeen

Amandelkrullen

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 35 minuten

Receptuur

500 gram suiker;

200 gram amandelpoeder;

50 gram amandelschaafsel;                              

6 eieren;

1 deciliter koud water;

2 theelepels  citroensap;

175 gram bloem;

 

Bereiding

 

Klop de eieren los met het water en meng hier suiker, citroensap en amandelpoeder door. Zeef de bloem boven het eimengsel en roer door tot een glad beslag ontstaat. Schep het amandelschaafsel door het beslag en zet koel weg.

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet een bakplaat in met boter en schep kleine hoopjes beslag op de plaat. Strijk het beslag in de lengterichting iets uit (zorg voor enkele cm. tussenruimte) en bak de koekjes in het midden van de oven in circa 12 minuten goudbruin.

Buig de nog warme koekjes voorzichtig over een deegroller of smalle fles tot krullen en laat ze afkoelen.