koken & tafelen algemeen

Taquito met varkensvlees

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

12 maistortilla’s opgewarmd

Plantaardige olie

Voor de vulling:

1 theelepel plantaardige olie

1 ui gehakt

2 verse rode pepers gehakt

2 teentjes knoflook geperst

2 theelepel gemalen komijn

500 gram varkensgehakt

3 eetlepel verse marjolein gehakt

Bereiding

Verhit voor de vulling de olie in een koekenpan op een hoog vuur, fruit hierin de ui, pepers, knoflook en komijn al roerend 3-4 minuten. Voeg dan het gehakt toe en laat dit onder voortdurend roeren in 4-5 minuten bruin bakken. Haal de pan van het vuur, roer de marjolein erdoor en laat iets afkoelen. Leg 1 eetlepel vulling in het midden van iedere tortilla, rol deze op en zet vast met een prikker. Verhit 1 centimeter olie in een koekenpan, bak de taquito’s met een paar tegelijk in 1-2 minuten tot ze knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.