koken & tafelen algemeen

Phat pria lukshin sapparod

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 45 minuten

Receptuur

5 teentjes knoflook

½ theelepel peper

1 theelepel zout

500 gram half om half gehakt (zeer fijn gedraaid)

1 verse ananas

½ rode en ½ groene paprika

3 eetlepel vissaus

2 eetlepel rijstazijn of witte wijnazijn

3 eetlepel rietsuiker of bruine suiker

1 theelepel maizena

10 eetlepel plantaardige olie

Bereiding

Pel de knoflook en wrijf ze met peper en zout fijn in de vijzel. Maak het gehakt aan met dit mengsel en vorm hier ongeveer 25 stevige balletjes van. Schil de ananas, verwijder de pitten en de harde kern en snij in reepjes. Snij de paprika’s in blokjes. Maak in een kommetje een saus van vissaus, azijn, 5 eetlepels water, suiker en maizena. Verhit de olie in een wok of koekenpan en bak de balletjes 3 minuten aan alle kanten goudbruin. Giet overtollige olie af en voeg de ananas en paprika toe en bak 1 minuut op een hoog vuur. Giet de saus erbij, breng snel aan de kook en roer goed door.